4 טורטיות וקסידיה אחת • מירי זורגר מתכוננת לשבת

    מירי זורגר 2 Comment on 4 טורטיות וקסידיה אחת • מירי זורגר מתכוננת לשבת
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קסידיה-פיצה מקסיקנית

    מצרכים

    6 טורטיות

    לרוטב

    2 עגבניות טריות

    1 מיכל רסק עגבניות קטן

    1/2 כוס מים

    4 שיני שום

    1 כפית סוכר

    1/2 כוס רוטב צילי

    1 כפית מלח

    לציפוי

    2 כוסות גבינה צהובה מגוררת

    2 כוסות גרגירי תירס

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    הכנת הרוטב

    במעבד מזון משמים את המצרכים ומעבדים  למחית חלקה טועמים ומתקנים תיבול

    הרכבת המנה

    מעל גבי טורטייה מרחי רסק עגבניות

    פזרי גבינה צהובה ומעל  פזרי גרגירי תירס פזרי מלח פלפל

    חממי תנור ל 180 מעלות ואפי עד להשחמה קלה

     

    טורטייה במלית עוף מוקפץ

    מצרכים

    6 טורטיות

    למריחה

    ממרח חומוס

    למלית

    3 בצלים חתוכים לטבעות

    6 פרגיות שלמות ללא העור חתוך לרצועות

    חזה עוף אחד  חתוך לרצועות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כפית פפריקה מעושנת

    1/2 כפית פפריקה מתוקה

    1/2 כפית גריל עוף

    לקישוט

    פטרוזיליה קצוצה

    אופן ההכנה

    הכיני את המלית

    במחבת  ווק  טגני תוך כדי ערבוב את הבצלים עד לשקיפות הכניסי את נתחי הפרגית וטגני תוך כדי ערבוב כ 10 ד' או עד שמשנים את הצבע

    הוסיפי את נתחי החזה עוף וטגני 5 ד' נוספות תבלי ערבבי טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה

    את הטורטייה העבירי למחבת יבשה וחממי קלות משני הצדדים

    מרחי על הטורטייה את ממרח החומוס מעל הניחי 2 כפות מהמלית

    פזרי פטרוזיליה קצוצה והגישי

     

    טורטייה במלית חצילים וגבינות

    מצרכים

    6 טורטיות

    למריחה

    6 כפות רוטב פסטו

    למלית

    2 חצילים קלויים

    5-6 בצלים קצוצים דק

    1 מיכל שמנת חמוצה

    150 גר' גבינת פטה מפוררת

    150 גר' גבינה צהובה מפוררת

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    את מצרכי המלית יש לערבב לטעום ולתקן תיבול

    הרכבת המנה

    מעל טורטיה יש למרוח כף פסטו ומעל למרוח מלית בנדיבות אך בזהירות

    לקפל ל3 ולאפות בטוסטר או במחבת כ 2-3 ד' מכל צד

    להגיש חם

     

    טורטייה במלית חזה עוף טחון

    מצרכים

    6 טורטיות

    למלית

    6 פרוסות פסטרמה שווארמה

    300 גר' חזה עוף טחון

    2 בצלים קצוצים מטוגנים להשחמה

    3 כפות פטרוזיליה

    2 שיני שום

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כוס צנוברים מטוגנים קלות

    אופן ההכנה

    את רכיבי המלית מלבד פרוסות הפסטראמה  ערבבו והניחי לספיגת טעמים

    הרכבת המנה

    מעל גבי טורטייה  הניחו פרוסת פסטרמה מרחו  בשכבה דקה את המלית ופזרו על חצי מהטורטייה לא עד הקצה…כדאי לשמור סנטימטר מהקצה רק כדי שלא תנזל המלית..

    קפלו ל2 והעבירי לטוסטר  ואפי 2 ד' מכל צד

    אפשרי גם במחבת לאפות עם מעט שמן מכוסה…2 ד' מכל צד

    הגישי כחטיף או כמנה ראשונה עם רוטב

     

    טורטייה במלית גבינות ופלפלים קלויים

    מצרכים

    6 טורטיות

    למלית הגבינות

    250 גר' גבינת שמנת

    100 גר' גבינת פטה עיזים מגוררת

    2 שיני שום כתושות

    4 כפות עירית קצוצה

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרס טרי

    מצרכים לפלפלים

    1פלפל אדום חתוך ל8

    1 פלפל צהוב חתוך ל8

    1 פלפל כתום חתוך ל8

    1 פלפל ירוק חתוך ל8

    מעט שמן לזילוף

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לפיזור

    חופן שקדים פרוסים קלויים עד להשחמה קלה

    אופן ההכנה

    הכנת הגבינה

    את מצרכי המלית יש לערבב לטעום ולתקן תיבול

    הכנת הפלפלים

    בתבנית מרופדת בנייר אפיה יש להניח את הפלפלים לטפטף מעל שמן לתבל במלח פלפל אפיה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ולאפות עד להשחמה

    לצנן

    הרכבת המנה

    מעל גבי טורטייה יש למרוח בנדיבות מהגבינה ולסדר מעל  רצועות פלפלים קלויים בצבעים

    מעל לפזר שקדים פרוסים

    לגלגל ולפרוס לפרוסות

    המנה מתקבלת כחטיפים קטנים ודקורטיביים.



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      עושה חשק להכין!!!!!!!!

    2. 1

      תודה על המתכונים!!